CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

14 May 2013

Bertemu Jodoh Dihujung Usia

Bertemu jodoh dihujung usia
Ini satu lagi cerita motivasi dan benar, bahawa jodoh itu tetap ada walau pun dilewat usia. Jiran saya, cantik dan ayu ketika remaja hinggalah meningkat dewasa.

Bila tamat SPM, mak tanya, mau belajar di mana?

Jawapnya, saya tak mahu belajar, saya nak jadi tokey buah saja.

Dan meneruskanlh dia kehidupan di kampung sebagai tokey buah. Mana-mana peraih datang, dia siap kaitkan buah-buah tempatan yang ada disekeliling rumah. Dari usaha memasarkan buah secara kecil-kecilan menjadi besar apabila menerajui bidang pengangkutan.

Kerana sibuk dengan bisness terlupa usia yang makin meningkat sehingga tersedar usia dah menginjak akhir 30an.

Tunggu punya tunggu, ada beberapa kumbang yang datang tetapi cuma nak menumpang jadi kalendan lori saja. Fikir punya fikir, dari menyusahkan diri menanggung , baiklah tak payah kahwin.

Mereka ingat, mentang-mentang dia tak sekolah tinggi setakat SPM, maka boleh pinang aja tanpa lihat cermin bahawa kejayaan boleh melalui usaha dan ikhtiar. Ingat baju yang diukur dah padan sedang sendiri hanya mahu makan tidor.

Setelah puas mengelilingi dunia, sudah mengunjungi Baitullah, sudah menziarahi Rasullulah, tiba-tiba jodoh datang ketika usia 51 tahun. Tanpa sebarang alasan, pinangan yang datang terus diterima setelah pertemuan kali pertama dalam taaruf keluarga.

Dan itulah jodoh namanya... kini bahagia meniti bersama suami dihujung usia. Tak payah kira status suami tu duda atau bujang telajak, yang penting hati suka kerana iman dan islam yang dijunjungnya.

Impianku menjadi isteri solehah,mencintai,
mengasihi zaujku selepas Allah dan RasulNYA.

1 comments:

Axis Capital Holdings Limited said...

Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

pengkhususan Syarikat.
1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.